Skip to main content

Wat zeggen klanten over Dominique?

In het Cool programma heb ik geleerd om kleine stapjes te zetten. Niet te perfectionistisch alles in éen keer willen veranderen, dat is mijn uitdaging!

Jessica

Tijdens de groepssessies vond ik het heel prettig om te horen dat anderen tegen dezelfde dingen aanlopen. Je neemt jezelf voor om gezond te eten, maar dat lukt dan niet altijd. Fijn om ervaringen en tips met elkaar te delen!

Joke

Dominique heeft me laten zien dat ik moet kijken naar de dingen die wel lukken in plaats van alleen maar te kijken naar dingen die fout gaan.

Ellen

 Het Cool programma heeft me nog meer bewust gemaakt van wat ik eet. Ik kijk nu altijd naar de etiketten, vooral naar hoeveel toegevoegd suiker en vet er in voeding zit.

Willem

Dominique heeft mij geholpen op weg naar een gezonde leefstijl. Door steeds kleine stappen te zetten, is het voor mij goed vol te houden.

Esther

Dominique luistert goed naar je en probeert op maat een voedingsadvies te geven. Ook op
mentaal gebied heb ik veel aan de tips van Dominique gehad!

Astrid

Dominique heeft als coach een eigen positieve stijl en gaat uit van de kracht van de coachee.

Edith

Wat een heerlijke training! Na afloop voel je je altijd voldaan en voel je dat je alle spieren hebt gebruikt!

Linda

Dominique legt alles goed uit zodat je weet wat je moet doen

Marianne

De training is nooit hetzelfde, die afwisseling vind ik super!

Caroline

Ik vind het heerlijk om pilatesles van Dominique te volgen.

Met een rustige stem legt ze steeds weer de focus op core, houding en ademhaling. De hele les door gaan alle bewegingen in een heerlijke flow en voor je het weet zijn alle spiergroepen aan bod geweest. Aan het einde van de les lekker stretchen en ontspannen… daar heb ik de hele dag plezier van!

Karin

‘Ik vind Dominique een top personal coach!’

Sinds een aantal jaren heb ik personal training bij Dominique. Mijn lijf is niet het meest optimale lijf om personal training te geven. Ik ben erg blessure gevoelig en heb een slechte rug.

Wat heel erg prettig is bij Dominique dat ze altijd de training aanpast aan de hand van mijn lichamelijk welbevinden. Ik kom altijd beter uit de training. Heb minder pijn. Geen enkele training is hetzelfde.

Ze weet het altijd zo in elkaar te zetten dat je blij en opgewekt weg gaat. Zij is iemand die je weet te stimuleren en waar je graag naar toe gaat. Ik zou niemand anders willen. Ze begrijpt je als mens ook heel goed.

Ik vind haar echt een top personal coach.

Anuska

Dominique kijkt naar wat ik nog wèl kan in plaats van naar wat ik niet meer kan'

“Ik sport al 10 jaar onder persoonlijke begeleiding bij Dominique. In haar internetpagina’s van ‘Linkedin’ las ik  de "Misson Statement” van Dominique:

“Mensen in beweging krijgen in letterlijke- en figuurlijke zin ….”   en :….. " Ik wil mensen begeleiden op weg naar een leven leiden waar je je goed in voelt”

Dit is nu precies, waar wij samen bij Van Hellemond Sport aan werken:  Personal Training, met hier en daar een vleugje leefstijl coaching. Die twee werkterreinen liggen in de aanpak van Dominique in het verlengde van elkaar, maar ik doe bij haar alleen  Personal Training.  Belangrijk is het aangeven van de doelstellingen van die training. Die doelstellingen moeten van de client komen, maar Dominique is daarbij een uitstekende gespreksleidster. De training leidt tot indrukwekkende resultaten, omdat mijn coach en ik het kunnen opbrengen goed naar elkaar te luisteren. Dominique stimuleert haar clienten – dus ook mij - enorm.

Ik ben 81 jaar oud en heb – naast  mijn zwakke gehoor - drie lichamelijke beperkingen:
Een zwakke mobiliteit na een aantal knieoperaties aan de beide benen met als gevolg: een lichte vorm van invaliditeit.
Een matige evenwichtsstoornis: Buiten gebruik ik een rollator of rij met een scootmobiel. 
Een verzwakte longfunciie (COPD). Het zwaartepunt van mijn training ligt door deze omstandigheid in de krachttraining en niet in de training van het uithoudingsvermogen. 

Het is m.i. heel  belangrijk, dat Dominique met al deze beperkingen  kan omgaan. Dit lukt goed, want Dominique is een  ervaringsdeskundige  met mensen met  heup- en knie problemen en kan daarnaast nog eens goed omgaan met de beperkingen, die  puur leeftijdsgebonden  zijn. Zij straalt het benodigde inzicht m.i. goed uit, en dat verstevigt onze onderlinge vertrouwensrelatie.

Hierboven gaf ik de doelstelling van de trainingen als de eerste vereiste factor aan. Voor mij is het zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen  prioriteit nummer één   Ik heb daarvoor ronduit álles over   en … 
Hoe bereik ik dat?  Door te bewégen, bewégen en nog eens bewégen! En als mijn doelstelling daarmee beter wordt bereikt: Elke dag aan de apparaten bij Van Hellemond Sport. Het valt waarachtig niet mee, de lichamelijke stramheid, die ouderen veelal hebben, het hoofd te bieden. Gelet op de aangegeven doelstelling heb ik geen andere keus. Dominique denkt met mij mee als ik mijn levensweg voor de komende paar jaar wil invullen.. Natuurlijk zou ik anders (meer beschut) kunnen gaan wonen,  Voor de projecten van het nieuwbouw complex van ‘Zuiderheide’ heb ik mijn laten inschrijven, maar die inschrijving liet ik inmiddels weer varen, want ik zou mijn levensgeluk daar niet in voldoende mate kunnen vinden.  Dat negatieve gevoel geeft mij de kracht om met Dominique op de ingeslagen weg door te gaan! Dominique zit boordevol met nieuwe  ideeën.

Middelen, om de aangegeven doelstelling te bereiken heeft Van Hellemond Sport in overvloed in huis, maar het voert mij te ver om die hier nog eens in extenso de revue te laten passeren.

Beste Ouderen: Kom vooral in bewéging!  Als groepslessen je niet aanspreken, neem dan een coach voor je alleen of met je levenspartner.. Het verhoogt je levensvreugde bijna exponentieel.

Rein Bakhoven

‘Door Dominique’s optimale inzet en de persoonlijke aandacht ben ik extra gemotiveerd om op maandagochtend naar Bodyshape te gaan!’

Met veel plezier ga ik op maandagochtend naar de groepsles Bodyshape. Deze wordt door Dominique gegeven. Haar lessen zijn gevarieerd en uitdagend. Elke week maakt ze gebruik van andere materialen ( bijvoorbeeld gewichten, elastiek of Xco) en dat op aantrekkelijke en steeds andere muziek.
(Bijna) Alle spiergroepen worden tijdens de les gebruikt en tijdens de cardio-oefeningen geeft Dominique aan hoe je je inspanning (en dus je hartslag) eventueel ( optioneel) kunt verhogen. 

De les wordt altijd gestart met een warming up. Voordat er met de cooling-down wordt begonnen, is er nog een kwartier met buik-en rugspier-oefeningen. Ook dit is een belangrijk onderdeel van haar les waar voldoende aandacht aan wordt besteed.

Gedurende de les vertelt Dominique waar je op moet letten en controleert ze of de oefeningen op de juiste manier uitgeoefend worden. Als iemand een blessure heeft, geeft ze deze persoon extra aanwijzigingen.

Dorien

‘Dominique is wat mij betreft de ideale fitnessdocent.’

Bewegen in de meest brede zin van het woord, is noodzakelijk voor mij.
Juist omdat ik een zittend beroep heb, als schrijfster en maar al te goed: ‘rust roest.’
Als voormalig ballet en (gym) juf, weet ik hoe belangrijk een goede lesopbouw is.
Zeker voor mij (74) als senior.
Dominique is wat mij betreft de ideale fitnessdocent.
Ze verstaat  haar vak, corrigeert op een prettige terloopse manier. Waarschuwt waar nodig, omdat ze mijn zwakke plekken kent. (Bijvoorbeeld na een blessure!)
Maar stimuleert je ook om niet te snel op te geven!
Door haar jarenlange ervaring, is ze op haar gemak met wisselende groepen.
En kan ze inspelen op wat zich voor doet. (Mensen die te laat komen, een groep die ineens heel vol wordt  etc.)
Je voelt je veilig in haar les en ze heeft oog voor wat er gebeurt.
Er is een mooie balans tussen spanning en ontspanning.
Met daarin voor iedereen voldoende vrijheid om je eigen tempo te bepalen.
Dat is een kunst op zich!
Ik heb me nog nooit opgejaagd of ongemakkelijk gevoeld.
En vind het altijd even slikken als we les van iemand anders krijgen om wat voor reden dan ook.
Volgens mij een goed teken!

Erna

Welke les  ik bij Dominique ook volg: alle oefeningen zijn altijd prettig gevarieerd.

Bodyshape, fat attack, pilates, iedere keer krijgt mijn lijf een totale work-out op een andere manier. En alles komt aan bod: conditie, kracht, evenwicht, souplesse. Never a dull moment!

Vaste waarden: haar deskundigheid, dansante insteek en vriendelijkheid.

Lucie, fan sinds vele jaren.

Lucie

Een gevarieerde les waar alle spiergroepen aan bod komen

Ik volg via de sportschool al meer dan 10 jaar lessen bij Dominique. Op leuke muziek heb ik iedere keer weer een gevarieerde les waar alle spiergroepen aan bod komen. Gewichten, elastiek, bosubal, steps en dans. Ze haalt alles uit de kast. En ondanks de spierpijn hoop ik het de komende 10 jaar te blijven doen.

Sher