Skip to main content

Coaching op leefstijl

Veel mensen hebben meer stress en ongezonde gewoontes dan ze willen en worden daarom moe, gestrest of te zwaar. Een leefstijlcoach leert je hoe je het fundament legt voor het leven dat jij wilt. Bijvoorbeeld door dingen te verbeteren in je voeding, mate van bewegen, je stressmanagement of de opbouw van je dag.
Een leefstijlverandering levert je veel op: gezondheid, energie en vitaliteit. De gedragsverandering die hiervoor nodig is, is voor veel mensen een flinke uitdaging. Vastgeroeste patronen en overtuigingen doorbreken heeft tijd nodig. Investeren in nieuwe gewoonten kost inspanning en vraagt om inzet en vertrouwen.

Als je iets wilt veranderen, dan moet je zelf  in actie komen en voor 100% de verantwoordelijkheid nemen. Deze inzet verwacht ik van jou en die kun je ook van mij verwachten.

Waarom Coaching op Leefstijl (CooL)?

Op dit moment heeft ruim de helft van de volwassen Nederlanders overgewicht. Blijvend afvallen blijkt voor de meeste mensen moeilijker dan gedacht. Overgewicht kan in de loop van de jaren tot gezondheidsproblemen leiden. Denk aan hoge bloeddruk, verhoogde cholesterolwaarden, diabetes of hart- en vaatziekten.

Veranderingen in leefstijl en het verliezen van gewicht leiden tot een grote verbetering van je gezondheid. Je krijgt meer energie, slaapt beter, voelt je prettiger en je hebt minder lichamelijke klachten of ongemakken. Kortom: je zit lekkerder in je vel. Een leefstijlprogramma als CooL helpt daarbij.

Voor wie is CooL bedoeld?
Het CooL programma is bedoeld voor:
-Volwassenen vanaf 18 jaar.
-Mensen met overgewicht (een Body Mass Index (BMI) tussen de 25 en 30) en daarnaast een verhoogd risico op (chronische) ziektes, zoals diabetes en hart- en vaatziekten.
-Mensen met ernstig overgewicht (een BMI hoger dan 30).

Daarnaast is het belangrijk dat je:

-voldoende gemotiveerd bent om een programma van 2 jaar te volgen;

-bereid bent om concrete stappen te zetten, die nodig zijn voor een gezonder gewicht en leefstijl. Gedragsverandering kost moeite, tijd en doorzettingsvermogen.

Wat houdt het Cool programma precies in?

CooL is een twee jaar durend coachprogramma, waarin jij met jouw leefstijl aan de slag gaat.

Je wordt het gehele programma begeleid door jouw persoonlijke leefstijlcoach.

Het programma bestaat per jaar uit een combinatie van 8 groepsbijeenkomsten en 4 individuele coachgesprekken.

De kern van het programma bestaat uit coaching op de leefstijlpijlers voeding, beweging, slaap, stress & ontspanning. Zo word jij je steeds bewuster van je huidige leefstijl en leer je hoe je ongezond gedrag blijvend kunt veranderen in gezonde gewoonten. De groep kan een grote steun zijn. Ervaringen delen, er voor elkaar zijn op moeilijke momenten en misschien wel samen stappen zetten, denk aan samen bewegen. Je hoeft het niet (meer) alleen te doen. Het uiteindelijke doel is voor iedereen hetzelfde: door kleine stapjes jouw leefstijl gezonder maken en daardoor een gezonder gewicht en een betere kwaliteit van leven bereiken.

Wat kost deelname aan CooL?
Met een verwijzing van de huisarts kun je het CooL-programma op kosten van de zorgverzekeraar volgen, zonder dat je eigen risico wordt aangesproken.

Andere mogelijkheden:
Is het CooL-programma niet geschikt voor jou, maar wil je toch graag werken aan een gezonde leefstijl? Wil je liever 1-op-1 aan de slag met een leefstijlcoach? Ben je op zoek naar intensieve begeleiding? Neem dan contact op met Dominique en vraag naar de mogelijkheden voor een leefstijlprogramma dat bij jou past.
Wist je dat veel werkgevers leefstijlcoaching vergoeden? Informeer naar de mogelijkheden!

https://miguide.nl/cool/


Leefstijl coach Dominique verteld over het "Coaching op leefstijl" programma van MiGuide.

Interesse in leefstijlcoaching? Geef je op via het contact formulier, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een app naar 06-24222971